2011/11/28

BILBON BESTE IZAR BAT!

Ez dakizuela zertaz ari garan? Ba, Bai, bai. Arzakek, Akelarrek eta Berastegik hiru izarrekin jarraitzen daben bitartean, ez dala erraza jakinda, Bilboko Guggenheimean dagoan Nerua jatetxeak Michelin gidaren  lehen izarra jaso dau. Hasi barria dan jatetxe honetako sukaldari buru  dan Josean Martinez ezustean eta pozik harrapatu dau albisteak, lanari ekiteko indarra eta konfiantza emongo deutsielakoan. Nerua jatetxea barria bada be, sukaldari honek hamahiru urte inguru daroaz Guggenheim museoko jatetxean sukaldari. Berak eta taldeak, Izar honetaz gain, Repsol gidaren hiru eguzki be lortu dauz.
Michelin Izarrak munduko gastronomiaren erreferente nagusi bilakatu dira. Dana dala, gogoratu behar dogu auto gurpilekin batera oparitzen eben publizitatez betetako liburutxoa izanez atara ebela 1900ean, nahiz eta jatetxerik onenak  izendatzen 1926an hasi.
Sari honeek urtero astintzen dabe  gure sukaldaritza, onerako zein txarrerako, hauxe gertatu jako Gasteizko Ikea jatetxeari, eukan izarra galduz. Beste batzuk, ostera, iazko moduan geratu dira, adibidez, Mugaritz jatetxea, izar bi mantenduz.
Zorionak, ba, Nerua jatetxeari!